Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fifth Birthday tickers !-.-.-Design By : pichak.net-.-.-> مهمونی خوشمزه... - زندگی و پرحرفی‌های من

زندگی و پرحرفی‌های من

تا اين جمعه آخر ماه رمضون فرصت نشد تا خونواده‌هامون رو براي افطاري دعوت كنيم.

تا بالاخره موفق شديم و براي تجديد ديدارهاي دو خونواده بهتر ديديم كه هر دو رو با هم دعوت كنيم...

از مدت‌ها قبل دلمون مي‌خواست كه يه غذاي سنتي خوشمزه قزويني رو تو يكي از مهموني‌هايي كه مي‌ديم بپزيم و چي از اين فرصت بهتر...

اگه گفتين چي؟ بعله.........قيمه نثار

 خلاصه پس از كلي زير و رو كردن تجربيات رضايي (آخه يه مدت قزوين زندگي كرده بودن ) و مامانشون ( خدايي كه آشپزيشون حرف نداره) و يكي از دوستان اهل قزوين و در نهايت هم اينترنت، دستور پخت تركيبي رو بدست آورديم... تركيبي از اين لحاظ كه آخر اين غذا يك كم سليقه‌اي مي‌شه كه بعداً بهتون مي‌گم...

واي كه چقدر خوشمزه شده بيد...

از اونجايي كه پخت اين غذا خيلي آسونه و در نهايت هم خيلي خيلي لذيذه، بهتر ديدم كه دستور پختش رو اينجا بذارم تا اگه كسي مثل من از دستور پختش خبر نداشت، از روي اون بره بپزه و حالشو ببره!

اينهم متني كه از اينترنت گرفتم ( البته بعضي جاهاش رو دستكاري انديشيده كردم!!!)

مردم خونگرم و مهمان نواز شهرستان قزوين غالباً براي پذيرايي از مهمانان عزيزشان از غذاي سنتي به نام «قيمه نثار» استفاده مي كنند. اين غذا بيشتر در مجالس و مراسم هاي محلي پخته مي شود. بسيار خوشمزه و لذيذ است. خانم ها كافي است يك بار اين غذا را بپزند. آن وقت مي بينند كه چطور خانواده شان از مشتريان پروپاقرص اين غذا خواهند شد.

 مواد لازم براي پنج نفر:

برنج: يك كيلو، زرشك: گرم، خلال پسته: ۵۰ گرم، خلال بادام ۵۰ گرم، خلال پوست پرتقال ۵۰ گرم، گوشت گوسفندي : ۴۰۰ گرم، رب گوجه فرنگي: سه قاشق غذاخوري، پياز: دو عدد متوسط، زعفران آب شده: يك چهارم استكان، هل و دارچين ساييده شده: يك چهارم قاشق غذاخوري، نمك و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم.

طرز تهيه :

ابتدا پياز را خرد كرده در روغن تفت مي دهيم. بعد گوشت خرد شده را هم به پياز اضافه مي كنيم و خوب تفت مي دهيم. نمك و فلفل و زردچوبه و رب را به گوشت و پياز اضافه مي كنيم و دوباره تفت مي دهيم. سپس مقداري آب به مواد اضافه مي كنيم تا گوشت بپزد. وقتی آب گوشت در حال چیده شدن بود دارچین و کمی هل آب شده به آن اضافه میکنیم.

در ظرف ديگر زرشك و خلال پسته و بادام را با هم تفت مي دهيم و سپس خلال پوست پرتقال را كه با جوشاندن تلخي‌اش را گرفته‌ايم* به اين مواد اضافه مي كنيم (من خودم كمي شكر به اين مواد اضافه كردم). بعد هل آب كرده را به آن اضافه كرده و آخر سر زعفران آب شده را هم به آن اضافه مي كنيم. در ظرف را مي‌گذاريم تا كمي مغزها نرم شود .

دستور 1: وقتي آب گوشت كشيده شد و به خوردش رفت، مواد را با هم مخلوط مي كنيم. مواد را موقع آبكش برنج لابه لاي برنج مي ريزيم. يك لا برنج ، يك لا مواد. به همين صورت تا برنج تمام شود. بعد از دم كشيدن برنج آن را درون ديس مي كشيم و با برنج زعفراني تزيين مي كنيم.

دستور 2: برنج را دم كرده و موقع سرو غذا يك لايه برنج ته ديس كشيده بعد، از مواد گوشتي كه آب گوشت آن كشيده شد و به خورد آن رفته يك لايه مي‌كشيم و روي آن يك لايه از مخلوط مغزها و خلال پوست پرتقال مي‌ريزيم، دوباره يك لا پلو و يك لا مواد و مغز ....دو لايه مواد تقريباً كافي است. بعد يك لايه نازك پلو ريخته و روي آنرا با مغزها و برنج زعفراني تزيين مي‌كنيم. 

 اولاً كه ديس اونقدر خوشگل مي‌شه كه كسي دلش نمي‌آد دست بهش بزنه!!!

دوماً اونقدر خوشمزه است كه وقتي بهش دست زدند ديگه هيچي ازش نمي‌مونه.....

نوش جان

*: براي گرفتن تلخي پوست پرتقال، بعد از اينكه لايه داخلي پوست رو با دقت از پوست جدا كردين، با ظرافت اون‌رو خلال كرده و دو بار و هر دفعه به مدت 15-20 دقيقه بجوشونيد. آخر سر هم حدود دو ساعت در آب سرد بخيسونيد و بعد بريزيد توي آبكش تا آبش رد بشه... خلال آماده است!!

 

نوشته شده در شنبه ٢٩ مهر ۱۳۸٥ساعت ۱٠:۱٦ ‎ق.ظ توسط عطیه نظرات ()


Design By : Pichak